Loading...

Groene stroom Anjum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Anjum vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Anjum en check de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Anjum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Anjum vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Anjum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Oirsbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Anjum

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-anjum

Een energieneutrale woning in Anjum rond september 2022

Via deze pagina bekijk je praktische informatie over groene stroom Anjum. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Anjum is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en het dak isoleren. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Atag, Intergas, Nefit, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Anjum kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €4500 t/m €7500. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Horssen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Anjum operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige levering beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Anjum een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder toonaangevende energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker zie je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Anjum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.