Loading...

Groene stroom Doesburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Doesburg vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Doesburg of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Doesburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Doesburg vergelijken (juli 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Doesburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, wind, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Sint Maartensbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Doesburg

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Doesburg.

groene-stroom-doesburg

Een energieneutrale woning in Doesburg rond juli 2022

Op basis van deze webpagina vergelijk je handige toelichting op groene stroom Doesburg. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Doesburg zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en dekens op de bank leggen. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je maatschappij. Maar, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Doesburg vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €3200 t/m €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Midlaren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Doesburg beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. De toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Doesburg flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Doesburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektra en gas.