Loading...

Groene stroom Sint Maartensbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in april 2021. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Sint Maartensbrug vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Sint Maartensbrug en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Nuon, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sint Maartensbrug

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Maartensbrug vergelijken (april 2021)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Sint Maartensbrug vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Nuon.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als water, wind, bio, aarde, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hei- en Boeicop vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Sint Maartensbrug

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-sint-maartensbrug

Een energieneutrale woning in Sint Maartensbrug rond april 2021

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke details over groene stroom Sint Maartensbrug. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint Maartensbrug wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Alleen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sint Maartensbrug kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €4400 tot €6100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Boven-Leeuwen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Sint Maartensbrug actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie bestaande verbintenis ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Sint Maartensbrug flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vergelijk je spoedig welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Sint Maartensbrug vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.