Loading...

Groene stroom Galder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Galder vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Galder of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Galder

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Galder vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Galder vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: opzeggen Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, wind, aarde, bio, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Tweede Exloërmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Galder

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Alphen-Chaam.

groene-stroom-galder

Een energieneutrale woning in Galder rond december 2022

Door middel van deze website detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Galder. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Galder wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Galder kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering ligt zo tussen de €3900 – €7100. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Ohé en Laak afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Galder voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Galder fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker detecteer je à la minute welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Galder vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.