Loading...

Groene stroom Tweede Exloërmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Tweede Exloërmond vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Tweede Exloërmond of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Tweede Exloërmond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tweede Exloërmond vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Tweede Exloërmond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per regio in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, wind, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Kalenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Tweede Exloërmond

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-tweede-exloermond

Een energieneutrale woning in Tweede Exloërmond rond november 2023

Op basis van deze website check je handige uitleg over groene stroom Tweede Exloërmond. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tweede Exloërmond is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Tweede Exloërmond is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €3600 tot +/- €6900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Doesburg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Tweede Exloërmond voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele abonnement beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Tweede Exloërmond een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel families die daarom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check ontdek je simpelweg welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Tweede Exloërmond vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.