Loading...

Groene stroom Langweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Langweer vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Langweer of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Langweer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Langweer vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Langweer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, bodem, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Anevelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Langweer

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-langweer

Een energieneutrale woning in Langweer rond mei 2024

Met behulp van deze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Langweer. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Langweer wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Alleen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit) verboden. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Langweer vergt een hele investering. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €3800 tot €6800. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in t Harde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Langweer beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Langweer een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker detecteer je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Langweer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.