Loading...

Groene stroom Heeze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Heeze vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heeze en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Heeze

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Heeze vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je alle groene bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Heeze vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Pure Energie contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, wind, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Weidum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Heeze

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Heeze-Leende.

groene-stroom-heeze

Een energieneutrale woning in Heeze rond december 2023

Met deze website bekijk je handige uitleg over groene stroom Heeze. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heeze wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heeze kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3900 tot +/- €6500. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Raamsdonksveer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Heeze operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Heeze aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna toonaangevende contracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vind je vandaag nog welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Heeze vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.