Loading...

Groene stroom Middelstum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Middelstum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Middelstum of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Middelstum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Middelstum vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Middelstum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Bosschenhoofd vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Middelstum

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-middelstum

Een energieneutrale woning in Middelstum rond december 2023

Door middel van deze pagina vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Middelstum. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Middelstum wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “beperkt elektrisch bijverwarmen” en niet een te grote pan gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jullie aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Nefit, Intergas, Atag, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Middelstum is prijzig. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen €4500 t/m €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vortum-Mullem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Middelstum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie actuele pakket ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Middelstum sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je zonder problemen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Middelstum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.