Loading...

Groene stroom Vortum-Mullem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Vortum-Mullem vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vortum-Mullem en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vortum-Mullem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vortum-Mullem vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Vortum-Mullem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, aarde, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Langweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Vortum-Mullem

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-vortum-mullem

Een energieneutrale woning in Vortum-Mullem rond april 2024

Met behulp van deze pagina bekijk je praktische toelichting op groene stroom Vortum-Mullem. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vortum-Mullem wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vortum-Mullem is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4200 t/m €6500. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Emmen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Vortum-Mullem actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Vortum-Mullem fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker check je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Vortum-Mullem vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.