Loading...

Groene stroom Gaanderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, stabiele bronnen als wind, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Gaanderen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Gaanderen en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Gaanderen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gaanderen vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Gaanderen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: opzeggen Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Tuitjenhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Gaanderen

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Doetinchem.

groene-stroom-gaanderen

Een energieneutrale woning in Gaanderen rond oktober 2023

Met deze website ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Gaanderen. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gaanderen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere led-lampen gebruiken” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Gaanderen kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2500 tot €7800. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oene afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gaanderen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het actuele levering ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Gaanderen fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vergelijk je onderstaand de meest populaire abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Gaanderen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.