Loading...

Groene stroom Tuitjenhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Tuitjenhorn vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Tuitjenhorn en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tuitjenhorn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Tuitjenhorn vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Tuitjenhorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Kaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Tuitjenhorn

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-tuitjenhorn

Een energieneutrale woning in Tuitjenhorn rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische informatie over groene stroom Tuitjenhorn. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tuitjenhorn zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tuitjenhorn is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energielasten. De prijs varieert tussen €3600 – €6100. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Dirksland afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Tuitjenhorn beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Tuitjenhorn een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel klanten die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vind je onderstaand veel gekozen abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker achterhaal je spoedig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Tuitjenhorn vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.