Loading...

Groene stroom Kaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Kaag vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kaag of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Kaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kaag vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Kaag vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Zoutkamp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Kaag

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kaag en Braassem.

groene-stroom-kaag

Een energieneutrale woning in Kaag rond juli 2024

Op basis van deze pagina ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Kaag. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kaag wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Daarentegen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kaag is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €3800 – €6400. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sint Joost afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Kaag aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Kaag sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten tref je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check bekijk je simpelweg welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kaag vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.