Loading...

Groene stroom Zoutkamp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Zoutkamp vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zoutkamp en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zoutkamp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zoutkamp vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Zoutkamp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals wind, zon, bio, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, kolen (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Niehove vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Zoutkamp

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-zoutkamp

Een energieneutrale woning in Zoutkamp rond december 2023

Op onze website check je praktische informatie over groene stroom Zoutkamp. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zoutkamp wint aan interesse. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Onder andere korter douchen” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zoutkamp vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €2900 – €7700. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heeze afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot je nu welke groene stroom aanbieders in Zoutkamp aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende abonnement opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Zoutkamp fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Zoutkamp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.