Loading...

Groene stroom Weesp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Weesp vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Weesp en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Weesp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Weesp vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Direct groene stroom in Weesp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lioessens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Weesp

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Weesp.

groene-stroom-weesp

Een energieneutrale woning in Weesp rond december 2023

Met behulp van onze website check je praktische info over groene stroom Weesp. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Weesp wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Remeha, Intergas of Nefit) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Weesp kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €3700 – €6100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Gaanderen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Weesp operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je lopende verbintenis ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Weesp aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vind je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je simpelweg welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Weesp vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.