Loading...

Groene stroom Julianadorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Julianadorp vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Julianadorp en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Julianadorp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Julianadorp vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Julianadorp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: De Vastelastenbond aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Zonnemaire vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Julianadorp

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Den Helder.

groene-stroom-julianadorp

Een energieneutrale woning in Julianadorp rond december 2023

Middels deze website check je belangrijke uitleg over groene stroom Julianadorp. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Julianadorp zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Nefit, AWB, Atag of Intergas) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Julianadorp is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3700 tot +/- €6400. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Sint Hubert afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Julianadorp actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie huidige verbintenis beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Julianadorp fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker zie je meteen welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Julianadorp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.