Loading...

Groene stroom Bantega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Bantega vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Bantega of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bantega

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bantega vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Bantega vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oostzaan vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bantega

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-bantega

Een energieneutrale woning in Bantega rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke toelichting op groene stroom Bantega. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bantega is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bantega is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €4400 – €7700. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Julianadorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name organisaties als Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Bantega aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Bantega een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je bijgaand enkele stroomcontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bantega vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.