Loading...

Groene stroom Oostzaan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Oostzaan vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Oostzaan of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oostzaan

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostzaan vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Oostzaan vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Westland Infra oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ederveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oostzaan

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oostzaan.

groene-stroom-oostzaan

Een energieneutrale woning in Oostzaan rond september 2022

Met behulp van deze website bekijk je praktische details over groene stroom Oostzaan. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostzaan wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” hr-ketel (Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oostzaan is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2600 tot €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zonnemaire afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Oostzaan aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je lopende levering annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Oostzaan fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je probleemloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Oostzaan vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.