Loading...

Groene stroom Ederveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Ederveen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Ederveen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ederveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ederveen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Ederveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom en gas van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie St. Jacobiparochie vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ederveen

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-ederveen

Een energieneutrale woning in Ederveen rond december 2022

Met onze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Ederveen. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ederveen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ederveen is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3500 tot +/- €6400. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Niawier afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Ederveen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende levering beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ederveen flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroompakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vergelijk je direct welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ederveen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.