Loading...

Groene stroom Niawier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kun jij snel alle groene energieleveranciers in Niawier vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Niawier en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Niawier

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Niawier vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Niawier vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Fenor vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Buurmalsen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Niawier

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-niawier

Een energieneutrale woning in Niawier rond juni 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Niawier. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Niawier is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Niawier is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6900. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Weesp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Niawier actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Niawier fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende contracten ontdek je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check detecteer je à la minute welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Niawier vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.