Loading...

Groene stroom Burgwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Burgwerd vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Burgwerd of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Burgwerd

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Burgwerd vergelijken (september 2023)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Burgwerd vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, wind, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Ook interessant: groene energie Rogat vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Burgwerd

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-burgwerd

Een energieneutrale woning in Burgwerd rond september 2023

Door middel van onze website bekijk je praktische info over groene stroom Burgwerd. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Burgwerd is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en niet een te grote vriezer kopen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je appartement en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Burgwerd kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De investering ligt in de range tussen de €4500 tot +/- €6800. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Linden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Engie, Qurrent, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek je direct welke groene stroom aanbieders in Burgwerd operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie actuele pakket beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Burgwerd aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker vergelijk je à la minute welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Burgwerd vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.