Loading...

Groene stroom Rogat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Rogat vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Rogat en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rogat

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rogat vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Rogat vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zon, wind, water, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Goingarijp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rogat

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Meppel.

groene-stroom-rogat

Een energieneutrale woning in Rogat rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina ontdek je uitgebreide details over groene stroom Rogat. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rogat is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rogat is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4100 t/m €6900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Bantega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral partijen als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je nu welke groene stroom aanbieders in Rogat aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele levering stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Rogat aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele contracten vind je hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Rogat vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.