Loading...

Groene stroom Goingarijp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Goingarijp vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Goingarijp of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Goingarijp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Goingarijp vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Goingarijp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als water, zon, bio, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Velsen-Noord vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Goingarijp

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-goingarijp

Een energieneutrale woning in Goingarijp rond april 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare info over groene stroom Goingarijp. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Goingarijp zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je huis en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Goingarijp is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €3800 – €6500. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Oostzaan afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Goingarijp aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Goingarijp sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je onderstaand enkele pakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je probleemloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Goingarijp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.