Loading...

Groene stroom Velsen-Noord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Velsen-Noord vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Velsen-Noord en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Velsen-Noord

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Velsen-Noord vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Velsen-Noord vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, aarde, water, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Kootstertille vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Velsen-Noord

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Velsen.

groene-stroom-velsen-noord

Een energieneutrale woning in Velsen-Noord rond april 2024

Op basis van deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Velsen-Noord. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Velsen-Noord zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Alleen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele hr-ketel (Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Velsen-Noord is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs varieert tussen de €3800 – €7800. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Ederveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer je snel welke groene stroom aanbieders in Velsen-Noord beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het huidige levering opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Velsen-Noord flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hierna veel gekozen stroompakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je meteen welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Velsen-Noord vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.