Loading...

Groene stroom Beuningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Beuningen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Beuningen en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Beuningen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beuningen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Beuningen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Ouwsterhaule vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Beuningen

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Losser.

groene-stroom-beuningen

Een energieneutrale woning in Beuningen rond december 2022

Via onze website detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Beuningen. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beuningen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beuningen is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €3700 tot +/- €7800. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Koningsbosch afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Beuningen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Beuningen fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen tref je hierna enkele abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je simpelweg welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Beuningen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.