Loading...

Groene stroom Hidaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je direct alle groene energieleveranciers in Hidaard vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hidaard of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hidaard

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hidaard vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Hidaard vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Clean Energy 1 jaar contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, aarde, wind, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Wijckel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Hidaard

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-hidaard

Een energieneutrale woning in Hidaard rond april 2024

Via deze website vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Hidaard. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hidaard zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Intussen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hidaard kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €2500 tot +/- €7100. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Roderwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek je direct welke groene stroom aanbieders in Hidaard actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hidaard flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je à la minute welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Hidaard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.