Loading...

Groene stroom Spijkerboor Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Spijkerboor vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Spijkerboor en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Spijkerboor

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Spijkerboor vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Spijkerboor vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hidaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Spijkerboor

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Wormerland.

groene-stroom-spijkerboor

Een energieneutrale woning in Spijkerboor rond juni 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische informatie over groene stroom Spijkerboor. Echter, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Spijkerboor zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Spijkerboor kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €2600 – €6800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Burgerveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Spijkerboor voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige pakket stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Spijkerboor fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker zie je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Spijkerboor vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.