Loading...

Groene stroom Oudwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Oudwoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Oudwoude en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oudwoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudwoude vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Oudwoude vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bodem, wind, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Enspijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudwoude

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-oudwoude

Een energieneutrale woning in Oudwoude rond december 2023

Door middel van deze website vind je belangrijke toelichting op groene stroom Oudwoude. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudwoude is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie beperken doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oudwoude vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3200 tot +/- €6900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Aardenburg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Oudwoude aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie actuele abonnement ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oudwoude flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand enkele stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Oudwoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.