Loading...

Groene stroom Enspijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Enspijk vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Enspijk en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Enspijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Enspijk vergelijken (juni 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Enspijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Tegelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Enspijk

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-enspijk

Een energieneutrale woning in Enspijk rond juni 2023

Op deze pagina vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Enspijk. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Enspijk is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” cv-ketel (van AWB, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Enspijk kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €2600 t/m €6000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nijeholtwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Enspijk voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Enspijk sterk verlaagd dan een paar jaar terug. We zien meer en meer families die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder enkele energiepakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker zie je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Enspijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.