Loading...

Groene stroom Tegelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Tegelen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Tegelen en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Tegelen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tegelen vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Tegelen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Huijbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Tegelen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Venlo.

groene-stroom-tegelen

Een energieneutrale woning in Tegelen rond september 2022

Via onze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Tegelen. Echter, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tegelen is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “korter douchen” en spouwmuren isoleren. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Maar, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tegelen is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 t/m €6400. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in De Steeg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Tegelen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Tegelen een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer families die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Tegelen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.