Loading...

Groene stroom Vegelinsoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Vegelinsoord vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Vegelinsoord en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Vegelinsoord

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vegelinsoord vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de beste groene leveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Vegelinsoord vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kollumerpomp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Vegelinsoord

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-vegelinsoord

Een energieneutrale woning in Vegelinsoord rond december 2022

Op onze website vind je praktische informatie over groene stroom Vegelinsoord. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vegelinsoord is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vegelinsoord is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €4200 t/m €6200. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Echten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Vegelinsoord aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het huidige verbintenis stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vegelinsoord aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten bekijk je onderstaand enkele energiecontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je rap welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Vegelinsoord vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.