Loading...

Groene stroom Scharwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Scharwoude vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Scharwoude of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Scharwoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Scharwoude vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Scharwoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, aarde, water, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Halle vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Scharwoude

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-scharwoude

Een energieneutrale woning in Scharwoude rond december 2023

Op deze pagina lees je nuttige info over groene stroom Scharwoude. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scharwoude wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en het dak isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Intussen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, AWB, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Scharwoude kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €4500 – €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Bern afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Scharwoude aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Scharwoude flink lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hierna enkele energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check achterhaal je eenvoudig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Scharwoude vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.