Loading...

Groene stroom Hezingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Hezingen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Hezingen of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hezingen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hezingen vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Hezingen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Allure Energie 1 jaar contract juni 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, bio, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Vind alles uit over groene energie Wieringerwerf vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hezingen

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-hezingen

Een energieneutrale woning in Hezingen rond juni 2022

Op deze webpagina vind je praktische informatie over groene stroom Hezingen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hezingen zien we steeds meer. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij een energiebedrijf. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hezingen is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €4000 en €6400. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rockanje afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name partijen als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je snel welke groene stroom aanbieders in Hezingen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende pakket annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hezingen sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel mensen die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna enkele contracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Hezingen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.