Loading...

Groene stroom Rockanje Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rockanje vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rockanje en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rockanje

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rockanje vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Nu groene stroom in Rockanje vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, aarde, zon, water, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Glimmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Rockanje

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westvoorne.

groene-stroom-rockanje

Een energieneutrale woning in Rockanje rond november 2023

Middels deze webpagina vind je praktische uitleg over groene stroom Rockanje. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rockanje wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rockanje kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3100 tot €6400. Dankzij de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Balloërveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Rockanje beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Rockanje sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vind je hieronder enkele abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vergelijk je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Rockanje vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor elektriciteit en gas.