Loading...

Groene stroom Balloërveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Balloërveld vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Balloërveld en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Balloërveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Balloërveld vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Balloërveld vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Oostkapelle vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Balloërveld

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-balloerveld

Een energieneutrale woning in Balloërveld rond juli 2024

Met deze website detecteer je handige details over groene stroom Balloërveld. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Balloërveld is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Echter, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Balloërveld is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen €2800 – €7200. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Jonkersvaart afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Balloërveld actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Balloërveld fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele contracten vind je hierna enkele energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker zie je binnen no-time welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Balloërveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.