Loading...

Groene stroom Spierdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Spierdijk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Spierdijk of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Spierdijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Spierdijk vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Spierdijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Hezingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Spierdijk

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-spierdijk

Een energieneutrale woning in Spierdijk rond september 2022

Via deze webpagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Spierdijk. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Spierdijk wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Spierdijk kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2400 t/m €6700. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Burdaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot je à la minute welke groene stroom aanbieders in Spierdijk actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie actuele levering beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Spierdijk fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vind je hieronder vaak bestelde abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker ontdek je rap welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Spierdijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.