Loading...

Groene stroom Oudezijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Oudezijl vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oudezijl en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oudezijl

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudezijl vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidies en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Oudezijl vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Greenchoice voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Enkhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oudezijl

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-oudezijl

Een energieneutrale woning in Oudezijl rond juni 2023

Aan de hand van deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Oudezijl. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudezijl wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oudezijl kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €2700 t/m €7800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Aalst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Oudezijl voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je huidige contract annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Oudezijl flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Oudezijl vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.