Loading...

Groene stroom Enkhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Enkhuizen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Enkhuizen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Enkhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Enkhuizen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Enkhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Taarlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Enkhuizen

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Enkhuizen.

groene-stroom-enkhuizen

Een energieneutrale woning in Enkhuizen rond december 2022

Op deze website check je handige details over groene stroom Enkhuizen. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Enkhuizen wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Atag, Intergas of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Enkhuizen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 tot +/- €6400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Nijeberkoop afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Enkhuizen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele verbintenis opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Enkhuizen flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vergelijk je onderstaand de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je snel welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Enkhuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.