Loading...

Groene stroom Taarlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Taarlo vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Taarlo of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Taarlo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Taarlo vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Taarlo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Houten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Taarlo

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-taarlo

Een energieneutrale woning in Taarlo rond juni 2024

Middels deze website vind je alle details over groene stroom Taarlo. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Taarlo wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een maatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Taarlo is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3000 tot €7600. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in De Rijp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Taarlo beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Taarlo fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Taarlo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.