Loading...

Groene stroom Houten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Houten vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Houten en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Houten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Houten vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Houten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers 3 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bio, zon, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wormer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Houten

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Houten.

groene-stroom-houten

Een energieneutrale woning in Houten rond juni 2024

Op basis van deze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Houten. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Houten wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Desondanks, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, Atag of AWB) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Houten kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De investering schommelt tussen €2600 t/m €7300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Scharwoude afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Houten aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het huidige contract annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Houten sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je zonder problemen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Houten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.