Loading...

Groene stroom Maastricht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Maastricht vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Maastricht en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Maastricht

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Maastricht vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Maastricht vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Berkhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Maastricht

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maastricht.

groene-stroom-maastricht

Een energieneutrale woning in Maastricht rond december 2023

Op onze website detecteer je uitgebreide details over groene stroom Maastricht. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maastricht wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “de verwarming omlaag doen” en zorg dat je koelkast goed sluit. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Daartegenover, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Remeha) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Maastricht kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2900 tot €6500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Veenoord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees je vlug welke groene stroom aanbieders in Maastricht operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: het actuele contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Maastricht aantrekkelijker dan de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Maastricht vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.