Loading...

Groene stroom Hornhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Hornhuizen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Hornhuizen en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hornhuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hornhuizen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Hornhuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Pure Energie 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Wommels vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hornhuizen

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-hornhuizen

Een energieneutrale woning in Hornhuizen rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare details over groene stroom Hornhuizen. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hornhuizen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) verboden. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hornhuizen is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering varieert tussen de €2400 tot €6800. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Scharmer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hornhuizen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige contract opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hornhuizen flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten tref je hierna toonaangevende stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check zie je zonder problemen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hornhuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.