Loading...

Groene stroom Wommels Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Wommels vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Wommels en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wommels

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wommels vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Wommels vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Midsland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Wommels

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-wommels

Een energieneutrale woning in Wommels rond juni 2024

Met behulp van deze webpagina bekijk je handige details over groene stroom Wommels. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wommels is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wommels kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De investering schommelt tussen €3300 en €7000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Haler afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Wommels beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het huidige abonnement opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Wommels een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten bekijk je bijgaand de meest populaire pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vind je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Wommels vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.