Loading...

Groene stroom Midsland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Midsland vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Midsland en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Midsland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Midsland vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Midsland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Stedin groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bovensmilde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Midsland

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-midsland

Een energieneutrale woning in Midsland rond april 2024

Via deze pagina vind je praktische uitleg over groene stroom Midsland. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Midsland wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en rolluiken gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Midsland is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De investering varieert tussen de €3100 t/m €7700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vries afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Midsland voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Midsland flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hieronder enkele stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check check je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Midsland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.