Loading...

Groene stroom Vries Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, wind, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Vries vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Vries of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vries

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vries vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Vries vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Lauwerzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vries

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-vries

Een energieneutrale woning in Vries rond mei 2024

Middels onze website lees je praktische details over groene stroom Vries. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vries wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie maatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van AWB, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je huis en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vries kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €4200 t/m €7100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Enkhuizen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Vries aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het actuele verbintenis ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Vries een stuk lager dan jaren geleden. We horen van veel mensen die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je meteen welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Vries vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.