Loading...

Groene stroom Lauwerzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lauwerzijl vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Lauwerzijl en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lauwerzijl

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lauwerzijl vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Lauwerzijl vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Engie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Anloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Lauwerzijl

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-lauwerzijl

Een energieneutrale woning in Lauwerzijl rond juni 2024

D.m.v. onze website vergelijk je praktische info over groene stroom Lauwerzijl. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lauwerzijl is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lauwerzijl kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3000 – €7200. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Taarlo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Lauwerzijl voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: het actuele levering beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Lauwerzijl een stuk lager dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Lauwerzijl vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.