Loading...

Groene stroom Bovensmilde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Bovensmilde vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Bovensmilde of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bovensmilde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bovensmilde vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Bovensmilde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Randwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Bovensmilde

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-bovensmilde

Een energieneutrale woning in Bovensmilde rond mei 2024

D.m.v. deze website lees je uitgebreide informatie over groene stroom Bovensmilde. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bovensmilde is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, AWB, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bovensmilde is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4000 – €7100. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Lauwerzijl afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Bovensmilde voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je huidige verbintenis ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Bovensmilde fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna toonaangevende energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je meteen welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bovensmilde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.