Loading...

Groene stroom Randwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Randwijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Randwijk en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Randwijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Randwijk vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Randwijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Garminge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Randwijk

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-randwijk

Een energieneutrale woning in Randwijk rond juni 2022

D.m.v. deze website lees je praktische details over groene stroom Randwijk. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Randwijk is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “let op het energielabel” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Randwijk is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. Het tarief ligt zo tussen de €3200 tot €6800. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Anloo afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check jij snel welke groene stroom aanbieders in Randwijk voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie huidige verbintenis stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Randwijk een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele contracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker zie je binnen no-time welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Randwijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.