Loading...

Groene stroom Angerlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Angerlo vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Angerlo en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Angerlo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Angerlo vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Angerlo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Oirlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Angerlo

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zevenaar.

groene-stroom-angerlo

Een energieneutrale woning in Angerlo rond december 2022

Aan de hand van deze pagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Angerlo. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Angerlo is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en korter douchen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Angerlo kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energienota. Het tarief ligt zo tussen de €2300 t/m €7900. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hornhuizen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Angerlo operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: het actuele pakket opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Angerlo fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten tref je hierna veel gekozen abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check bekijk je simpelweg welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Angerlo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.