Loading...

Groene stroom Oirlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oirlo vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oirlo en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oirlo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oirlo vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Oirlo vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: HVC kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Doezum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oirlo

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-oirlo

Een energieneutrale woning in Oirlo rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige info over groene stroom Oirlo. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oirlo is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) verbannen. De huidige hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oirlo is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €4300 tot +/- €6700. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wommels afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oirlo aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je lopende pakket beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oirlo flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je zonder problemen welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Oirlo vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.