Loading...

Groene stroom Empe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Empe vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Empe en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Empe

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Empe vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Empe vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie t Veld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Empe

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Brummen.

groene-stroom-empe

Een energieneutrale woning in Empe rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina detecteer je handige details over groene stroom Empe. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Empe is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Onder andere led-lampen gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Empe kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De investering varieert tussen €3900 en €7100. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nij Altoenae afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Empe voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je huidige contract beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Empe een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten tref je bijgaand de meest populaire contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Empe vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.